Information från CSN

 

 

CSN.se | Tipsa en vän! | Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

 

Statligt lån för körkort kan bli möjligt från1 september

Regeringen har lagt förslag på ett statligt lån för körkort. Enligt förslaget ska vissa arbetslösa kunna ansöka om lån från CSN för att ta körkort från och med september 2018. Det är en del i regeringens satsning på att minska arbetslösheten.

Förslaget innebär att vissa grupper av arbetslösa i åldern 18–47 år ska kunna ta lån för att ta B-körkort vid godkända trafikskolor. Syftet är att hjälpa dessa personer att komma in på arbets­marknaden, och ett körkort kan förbättra chanserna till jobb.

Regeringen föreslår också att möjligheten att låna ska utvidgas under 2019 så att fler kan ansöka.

 

 

 

 

 

Möjligt att ansöka från 1 september

Om förslaget går igenom ska det gå att ansöka om körkortslån på CSN:s webbplats från och med den 1 september. Pengarna betalas ut till den person som har ansökt och fått lånet beviljat. Lånet är till för kostnader för låntagarens körkortsutbildning.

Exakt hur villkoren för lånet kommer att se ut är inte bestämt ännu. Regeringen kommer att bestämma de närmare villkoren för lånet till sommaren.

Samverkan viktigt när körkortslånet införs

Under tiden som körkortslånet införs kommer CSN ha ett nära samarbete med de myndigheter som ska utbyta information. Det handlar om Arbetsförmedlingen, Transportstyrelsen och Trafikverket. Även trafikskolor och Sveriges Trafikskolors Riksförbund är viktiga samverkanspartners. De spelar stor roll i att identifiera trafikskolornas och de blivande låntagarnas behov av information.

Mer information

csn.se hittar du redan nu svaren på de vanligaste frågorna om körkortslån, utifrån det vi vet i dag. Vi uppdaterar webbplatsen så fort det kommer mer information. Vi kommer även att öppna en särskild kontaktväg till CSN för trafikskolor, om förslaget går igenom.

regeringen.se finns mer information om förslaget.

 

 

 

 

 

 

Klicka här för att avregistrera din adress

 

Vi gör studier möjligt.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *